Image

Gehoor

Sinds 2019 mogen we ons officieel een Lapperre hoorcentrum noemen. Hierdoor kunt u bij ons terecht voor hoorapparaten en oordoppen. Onze audiologe staat u graag bij met professioneel advies.

Hoorapparaten


Vind het hoorapparaat dat bij u past

Bij de keuze van een hoortoestel is het belangrijk om rekening te houden met uw wensen, levensstijl en de mate van het gehoorverlies. Na een gratis gehoortest helpt onze audiologe Tine u om het meest geschikte model te selecteren. U mag het vervolgens gratis uitproberen.

Image

Kostprijs

Als Lapperre hoorcentrum beschikken we over hoorapparaten in verschillende prijsklassen. De prijs is afhankelijk van de mogelijkheden van het toestel.

Een forfaitaire prijs geven voor een hoorapparaat is heel moeilijk. Een toestel presteert namelijk pas als het optimaal is afgestemd op iemands persoonlijke situatie. Niet alle modellen komen dus in aanmerking.

Image

Oordoppen


Gehoorbescherming

Water, geluid, hoogte, ... Er zijn verschillende factoren die voor gehoorsongemakken kunnen zorgen. Door de juiste oordoppen te dragen, kan u uw gehoor beschermen en vermijdt u onomkeerbaar gehoorverlies.

Gehoorbescherming van Lapperre voorkomt dat uw gehoorschade oploopt. Universele oordoppen, oorkappen of op maat gemaakte oordoppen? In ons uitgebreide gamma (slapen, muziek, zwemmen, …) zit voor elk oor de juiste oordop.

Image

Waarom moet ik mijn gehoor beschermen?

Staat u bij een concert vaak bij de luidsprekers? Of krijgt u in uw job vaak veel lawaai over u heen? Dan hebben uw oren misschien al schade opgelopen.
 
Sommige geluiden kunnen ons gehoor al na enkele seconden onherstelbaar beschadigen. Andere geluiden kunnen we langer verdragen, maar die zijn daarom niet minder schadelijk.
Image

Gehoorverlies en oorsuizen

Wanneer uw gehoor beschadigd is door toedoen van lawaai, spreken we van een lawaaitrauma. Zo'n lawaaitrauma of lawaaidip situeert zich altijd in het binnenoor en zorgt ervoor dat tonen tussen 2.000 en 6.000 Hz minder goed worden waargenomen.
 
Dit heeft voornamelijk invloed op het volgen van gesprekken. In een eerste fase is deze gehoorschade tijdelijk en normaliseert het gehoorverlies na enkele dagen. In een volgende fase is de beschadiging echter onomkeerbaar.  Het gehoorverlies blijft voorgoed aanwezig en ook het oorsuizen neemt niet meer af.
Image

Team Optiek Nieuwenhuysen

Kom langs of maak een afspraak

Fruithoflaan 19
2600 Berchem - Antwerpen

+32 3 440 04 12
[email protected]