Tip van de Opticien – Polariserende glazen

Coole zonnebril gekocht maar tóch nog last van verblindend zonlicht? Jawel, dat kan. Hoe goed je zonnebril zonneschittering neutraliseert, hangt namelijk af van het type glas dat werd gebruikt. Polariserende glazen maken komaf met verblinding, maar beschermen ook doeltreffend tegen uv-stralen én zorgen ervoor dat je kleuren ongewijzigd blijft zien. 

Een zonnebril met gepolariseerde glazen is een slim idee in tal van omstandigheden. Benieuwd? Wij leren je alles over gepolariseerde glazen en hoe ze werken.

Ok, hoe werken gepolariseerde glazen dan wel?

Als zon weerkaatst op een oppervlak – denk maar aan een nat wegdek – dan kan dat je verblinden. De weerkaatsing zorgt namelijk voor horizontale en verticale schittering. 

Gepolariseerde zonnebrillen hebben een filter die deze weerkaatsing absorbeert. Bovendien verbetert die filter ook de contrasten én de kleuren die je waarneemt. En ze zijn voorzien van een uv filter die een ideale bescherming geeft.

Klinkt goed, maar waarom heb ik dat eigenlijk nodig?

Polariserende glazen zijn simpelweg comfortabeler en veiliger. Vooral in situaties waarin sterk zonlicht je parten speelt, is een polariserende zonnebril the way to go. Denk maar aan:

  • In de auto: je neemt een bocht en plots zie je niets meer door de schittering van zonlicht op het natte wegdek? Eén oplossing: polariserende glazen!
  • Op wintervakantie: op wintervakantie zijn uv-stralingen sterker, dus bescherm je jouw ogen daar maximaal tegen. Ook de glinstering van zon op witte sneeuw kan je zicht belemmeren. Hoe lost je dat op? Polariserende glazen!  Op de latten gebruik je dan weer beter een aangepaste skibril!
  • Aan het water: aan het zwembad of op het strand in de zomer? Dan knijp je al snel je ogen dicht als je naar het glinsterende water kijkt. Hou je zwemmende ukjes toch maar goed in het oog. Hoe? Met polariserende glazen!

Heb ik thuis al een gepolariseerde zonnebril liggen?

Die vraag stel jij je nu misschien. Wel, om daarachter te komen kan je twee dingen doen: langskomen in onze winkel of onderstaande checklist even afvinken:

  • Kijk met de zonnebril op naar je smartphonescherm en draai het scherm lichtjes naar één kant. Wordt het beeld te donker om goed te kunnen lezen? Dan heb je een polariserende bril op je neus!
  • Kijk door je zonnebril naar een schitterend oppervlak, zoals een waterloop of een nat wegdek. Verdwijnen de reflecties en kijk je met een mooi contrast naar de wereld? Bingo!

Goed, ik ben overtuigd: waar kan ik zo’n polariserende zonnebril vinden?

Ah, bij je opticien natuurlijk! Wij hebben een ruim gamma aan polariserende zonnebrillen liggen, in een ruime waaier aan kleuren én van talloze coole merken. Kom gerust het model uitproberen dat bij jouw stijl past.

Tot binnenkort!