Skibril nodig? Zo kies je de juiste skibril voor jouw ogen!

Tijd voor wintersport! Als je graag al eens op de latten (of het snowboard) staat, weet je hoe belangrijk een goeie skibril is. Niets vervelender dan van de bergflank sjezen terwijl je verblind wordt door de zon. Sneeuwblindheid is bovendien behoorlijk onveilig, voor jezelf én de andere mensen op de piste.

Dat betekent: goed nadenken wanneer je een skibril kiest. Zo ben je zeker van een optimale oogbescherming. En hou je een kraakhelder overzicht over de sneeuwvlakte. Zo kies jij de juiste skibril voor jouw ogen.

Bril of lenzen? Waarom kiezen!

Draag je het liefst een skibril op sterkte, of wil je jouw favoriete ski-zonnebril combineren met je lenzen? Kan allebei! Laat je door ons adviseren, zodat je gaat wintersporten zoals jij dat wilt.

Tip: kies je voor een skibril op sterkte? Vergeet dan je gewone bril niet mee te nemen! In de après-skibar komt die wellicht nog goed van pas!

De perfecte pasvorm

Dat is logisch: een ski-zonnebril moet perfect aansluiten op je gezicht. Dit type zonnebril is ook voorzien van grote glazen, zodat er zeker geen zonlicht langs het montuur geraakt. Hoe je ook kijkt, je geniet altijd van een perfect zicht.

De juiste CE-markering

Dit label is ontwikkeld om aan te geven hoe kleurintensief de glazen in je zonnebril zijn. Kies je er eentje met categorie 4? Spring dan al maar op de latten. Dit type zonnebril is immers speciaal ontwikkeld voor de wintersport.

Een doeltreffende Uv-filter

Kies bij voorkeur voor een bril met 100% Uv-bescherming – ook te herkennen aan het UV400-label. Wil je nog dat tikje verder gaan? Dan zijn gepolariseerde glazen een goed idee. Die geven schitteringen geen kans. Zo hou jij altijd je focus tijdens het skiën of snowboarden!

Laat je adviseren

Op zoek naar een skibril voor je volgende portie wintersport? Kom langs bij jouw opticien voor advies op maat